Tuesday, November 18, 2014

:: Isteri Eizlan Yusof Fail Pengesahan Lafaz Cerai ::

Views
Assalamualaikum.......Haluuuuuuuuuu,Cik Ross in the blog!!!

Agak lama jugak tidak mendengar cerita tentang pelakon yang boleh dikatogerikan dalam golongan kacak ini,Datuk Eizlan Yusof.

Dan terkejut juga apabila membaca berita tentang perceraian dia dan isteri ini.Rumahtangga mereka sangat low profile.Tiba-tiba dikhabarkan bercerai.Alahaiiii,sedihnya.

Tapi,nak buat macam mana kalau itu telah tertulis.Jodoh mereka tidak panjang.KUALA LUMPUR - Isteri kepada pelakon kacak, Datuk Eizlan Yusof, Datin Vie Santie Harun memfailkan permohonan pengesahan lafaz cerai di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur di sini, hari ini.

Vie Santie, 28, selaku plaintif memfailkan permohonan pengesahan lafaz cerai mengikut Seksyen 57 Enakmen Undang-undang Keluarga Islam Negeri Selangor 2003.

Semasa sebutan kes itu dihadapan Hakim Syarie Shaiful Azli Jamaludin, Peguam Syarie Syamimi Ab Rahman yang mewakili plaintif memaklumkan bahawa pihaknya telah memfailkan tiga keterangan saksi plaintif.

"Terdapat juga beberapa permohonan lain yang berkaitan dengan perkahwinan ini sedang dibincangkan dengan defendan untuk diselesaikan," katanya.

Sehubungan itu peguam itu memohon penangguhan perbicaraan kes itu kerana  saksi-saksi plaintif yang sepatutnya memberi keterangan tidak dapat hadir.

Pada prosiding itu, pasangan itu juga tidak hadir dan berada di luar kawasan.

Eizlan atau nama sebenarnya Idris Md Yusof, 44, selaku defendan tidak diwakili peguam.

Sehubungan itu mahkamah menetapkan 13 Januari tahun depan untuk menyambung semula perbicaraan dan meminta pihak-pihak hadir bersama saksi.

Eizlan yang juga merupakan penerbit eksekutif dan ahli pernigaan itu bernikah dengan Vie Santie pada 7 Julai 2007.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan  tiga cahaya mata Vie Zaara; Zareef Yusof dan Vie Zaalia berusia antara satu hingga lima tahun.Sumber : SinarHarianSekian,Wassalam.No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...