Saturday, May 12, 2012

:: Nak Cari Suami/Isteri Tak Perlu Kacak/Lawa ::

Views
samAssalamualaikum......Haluuuuuu,Cik Ross in the blog!!!

Manusia ni,memang sifatnya ada kelebihan dan kekurangan.Walaupun kita tahu hakikat itu,tapi kita ni still nak cari yang perfect!!

Setuju???

Ramai yang nak mencari pasangan yang sempurna dalam semua hal.Nak yang ada harta,penampilan yang menarik,fizikal yang menarik dan comel.Macam2 la lagi,kehendak yang kadang2 melebihi kewarasan akal.

Apa yang saya perhatikan,kalau seseorang itu kacak/lawa sebelum kahwin...selepas kahwin,pasti rupanya menarik itu akan hilang.


Jika fizikal yang dicari untuk ciri2 menjadi suami/isteri...baiklah dilupakan sahaja niat murni yang tak berapa suci murni tu.Kecantikan fizikal akan hilang dan takkan kekal selamanya.

Tapi,jika 'kecantikan' agama yang dicari...insyaAllah ia akan kekal dan kehidupan rumahtangga akan bahagia.

Selain daripada agama,asas rumahtangga juga perlu tahu ( terutamanya untuk bakal isteri ) bab memasak,mengemas,membasuh pakaian.

Kadang2 manusia ni,hanya cantik diluar sahaja.Tapi di dalam rumah...MasyaAllah,punya la 'cantik' sampai tak boleh nak pasti antara pakaian bersih dengan pakaian kotor.

Sampaikan kadang2 baju yang tak berlipat hampir sama tinggi orang berdiri.Macam mana tu??

Fikir2kan....



2 comments:

luqman zakaria said...

betul tuh...macam macam aspek yg perlu di fikirkan kalau nak cari calon isteri /suami nih..bukan sekadar kacantikan fizikal je..cantek je xguna..betol x?

Bidadari Besi said...

Doa untuk dapat future husband yang mampu membimbing diri ini 20 tahun lagi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...