Sunday, May 20, 2012

:: Facebook Buat Kita Jadi Busy Body ::

Views
Assalamualaikum......Haluuuuuuu,Cik Ross in the blog!!!

Kadang2 antara kita sedar atau tidak,sebenarnya kewujudan laman sosial seperti facebook atau apa2 sahaja yang berkaitan dengan teknologi membuatkan kita lebih peka ( bukan pekak ) dengan dunia.

Dan antara kita sedar atau tidak juga,facebook sebenarnya membuatkan kita menjadi seorang yang busy body!

Semua cerita pasal mereka yang menjadi 'kawan' dalam friend list,kita tahu dan kita baca.Tak perlu pergi ke wall 'kawan' kita tu,kita dah boleh baca apa yang telah dia update.

- Contoh sahaja -


Bagi sesetengah orang,mungkin sekadar membaca dan tidak ambil kisah tentang apa yang telah di update oleh 'kawan' tersebut.Tapi,untuk orang yang memang nak ambil kisah dan nak ambil tahu...dia akan menyelidik dan kadang2 akan sibuk 'mengorek rahsia hati' orang tersebut sampai kita tahu hal sebenar.

Tepuk dada,tanyalah diri sendiri!!!


p/s-suka facebook dahulu kala!




1 comment:

Leysa JL said...

ahaha..mcm2 crta dlm fb..fb sgt melekakan tp xjuga boleh tingglkan fb..xtau knpa..tp even g2,baca n observe ja,xpaya menyibuk if x perlu kan cik ross..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...