Sunday, March 4, 2012

:: Kisah Bedak Dalam Surat Cinta Dulu2 ::

Views
Assalamualaikum......Haluuuuu,Cik Ross in the blog!!!

Malam ni nak terkenang kembali kenangan dan memori kisah cinta dulu2.Zaman remaja yang asyik fikirkan keseronokan dunia aje.

Dulu2 kita dapat surat cinta bersama bedak dalam lipatan surat tu.Bila buka lipatan surat,penuh dengan bedak!Kadang2 bedak tu wangi.Kalau dapat yang wangi tu,kira nasib baik la tu.Tapi,masa bercinta memang semuanya wangi2 aje.Yang busuk pun dikatakan wangi.Hahahhahaa...

Kita dulu2,mana nak ada handphone ni.Kalau ada pun,harganya mahal dan tak mampu nak beli.Huhuhuuhu..

Sekarang ni,kalau bercinta tak pakai surat dah.Kalau pakai surat tu,dikatakan ketinggalan zaman.Sebab sekarang ni dah ada macam2 teknologi yang canggih.Ada handphone yang boleh kirim sms( kalau nak jimat daripada call ).Ada internet,boleh email atau YM,webcam...ataupun chatting di facebook.

Tapi,pakai surat ni sebenarnya best tau.'Feel' tu lain sikit.Kelainan tu,mungkin sebab kita menulis dengan tangan sendiri meluahkan perasaan,kemudian letak dalam sampul dan lekat setem kemudian pergi sendiri ke pejabat pos.Fuuuuhhh....






p/s-tunggu surat cinta daripada Mr.Teddy Bear!



10 comments:

Azee Hana said...

Kalau surat,,ayat tu mesti panjang berjela...haha

kaishin said...

bersin bila buka surat sebab terlebih taruk bedak hehe

Haruno Hana 하나 said...

waaa~ semoga bahagia :D

Cik RoSs said...

Azee :: Ha,betul3..hehehe.kadang2 boleh mencecah 2 atau 3 helai surat.hehehe

Cik RoSs said...

Kaishin :: Hahaaa..sebab terhidu debu!!hehehe

Cik RoSs said...

Haruno :: Thanx dear

biela bell said...

kak ross..serius.bell nak jugak rasa penangan surat cinta. hahaha. ;p

.........cP~ said...

Salam.

Kalau tiba-tiba dapat surat cinta, pergh..kagum dengan orang yang menghantar.

Cik RoSs said...

Biela :: Hehehee...suruh la sape2 bagi surat kat awak!

Cik RoSs said...

CP :: sekarang dah tak ada surat cinta dah.pakai sms aje.Huhuhuuu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...