Sunday, February 19, 2012

:: Suami Beruntung Dapat Isteri Yang Pandai Masak,Tapi Isteri Lagi Beruntung Kalau Dapat Suami Yang..... ::

Views
Assalamualaikum......Haluuuuuu,Cik Ross in the blog!!!

Tadi saya ternampak status facebook kawan yang tak jadi hendak memasak untuk makan lama bersama suaminya gara2 tangan terluka.Dan yang bestnya,suami dia pulak take over masak.Alahaiiii,seronoknya.

Bertuah dia kerana dapat suami yang pandai masak dan ringan tulang untuk membantunya di dapur.Bukan senang nak dapat suami yang sanggup menolong isteri memasak.Kalau dapat suami yang pandai makan aje,sure la terus ke kedai makan je jawabnya.

Suami seharusnya kena juga ambil tahu hal dapur ni.Walaupun tidak pandai memasak,sekurang2nya kenal serai,bawang,cabai ( cili ),kunyit.Kemudian,rajinkan diri untuk membantu isteri mengemas dapur tu.



Paling tidak,ringan la sikit beban isteri.Isteri pun rasa seronok dan bahagia apabila suami membantu di dapur.Bukan itu sahaja,hubungan suami isteri akan lebih mesra.

Wahai suami,kalau sayang isteri anda....bantulah dia buat kerja rumah.






16 comments:

Syazwan Che Deraman said...

kalo pandai masak meggi tak ape?

Nelly The Strange said...

InsyaAllah dapat .
:)

Cik RoSs said...

Syazwan :: tak pe la kot.hhehhee

Cik RoSs said...

Nelly :: InsyaAllah...Ameen..

biela bell said...

seorang suami sgt romantik kalau dia sentiasa tlong isterinya membuat kerja rumah..hehe

hana said...

btul2..:D sy doakan yg terbaik utk awk.

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

alamak.. saya kena belajar memasak la ni ek muali sekarang.. hehe

Cik RoSs said...

Biela :: Ha,betul gak tu kan!hehehe

Cik RoSs said...

Hana :: Thanx dear

Cik RoSs said...

Taufiq :: sila la belajar mengenal kuali,periuk...sudip..hehehee

Ezad Skytech said...

kenal apa yg sepatutnya ada kat dapur tu pun ok da kan...hee~

H.J said...

xsabar nak kawennn..hhehe

Cik RoSs said...

Ezad :: Yup...itu sudah memadai...

Cik RoSs said...

HJ :: Amboi3...

H.J said...

cari yang pandai masak sorang kak..haha

Cik RoSs said...

Alhamdulillah,yang akak 'kawan' sekarang ni katogeri boleh memasak!Hehehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...