Tuesday, December 6, 2011

:: Kenangan Zaman Sekolah Yang Paling Tidak Boleh Dilupakan ::

Views
Assalamualaikum.....Haluuuuu,Cik Ross in the blog!!!

Setiap kita mesti ada kenangan ketika zaman sekolah yang tak boleh dilupakan.Betul kan?

Apakah kenangan dan peristiwa yang betui2 korang tak boleh lupa sampai sekarang walaupun dah lama korang meninggalkan sekolah.

Pada saya,kenangan yang paling2 saya tak dapat lupakan adalah time exam.

- Gambar kenangan masa form 5 -


Nak tahu sebab apa???

Sebabnya,saya dan kawan2 sibuk menghafal hadith ( sebab kami sekolah agama ).

Oleh sebab hadith yang nak kena hafal tu adalah banyak..dan memang macam merumitkan otak untuk mengingatinya,kami pun reka lagu/rentak ketika nak hafal hadith tu.Hahahhahaa.

Lagu/rentak pilihan kami ketika itu adalah lagu Cindai nyanyian Datuk Siti Nurhaliza ( masa tu belum jadi Datuk lagi ).Sebab masa tu lagu Cindai memang la sangat2 popular ( tahun 1999 ).

Betapa bijak dan kreatifnya kami ketika itu.Hehehhee...Sweet kan?!!

Apa pun semua itu adalah kenangan yang indah buat selamanya.


p/s- rindu zaman sekolah!!



4 comments:

LydSunshine said...

Pastu canner? Score ke tidak?

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aktiviti hafal menghafal ne memang berbeza2 kn.. hehe.. tp kalau dengan lagu memang cepat siket :)

Cik RoSs said...

LydSunshine :: Harus la score...hehehee...A tuuuu :)

Cik RoSs said...

Taufiq :: Yup...sangat berbeza.Bila dah ada lagu/rentak...baru la cepat dapat!hehehhee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...