Thursday, November 24, 2011

:: 1st Time Jumpa Bakal Mentua Dah Kena Test ? ::

Views

Assalamualaikum.....Haluuuuu,Cik Ross in the blog!!!

Siapa ingat pengalaman pertama apabila berjumpa bakal mentua?!!

Ada orang pengalaman pertama jumpa bakal mentua adalah pengalaman ngeri dan kenangan pahit yang takkan dia lupa buat selamanya.

Apa tidaknya,baru jumpa bakal mentua kali pertama dah kena test macam2.

Kalau perempuan,kena masak.Lelaki pulak,kena jadi imam ketika solat ataupun membaca doa makan..( nasib la kan.... )

Dan ada juga menjadi pengalaman yang paling manis seumur hidup.( ha,ni memang sangat bertuah la.... )

Korang pulak macam mana?!!



p/s - agak2nya,apakah yang akan berlaku apabila saya kali pertama berjumpa dengan bakal mentua?!!



3 comments:

Cik Aish said...

hehe mcm aish aritu, mak dia sgt sporting..ramah..sebab mak dia ni takde anak pompuan...hehe..alhamdulillah..mak dia da dtg merisik da..hehe.. ;p

jgn takut nak jumpa bakal mertua..yg penting kt jaga tingkah laku dan pandai amik hati dia..

cik ika said...

1st tyme jpe ayah SIDIA memang cuak habis la..sebab da taw memang ayah die garang but upenye ayah die sporting habis la..siap asik kenakn ika je,ibunye pulak ringn mulut je berbork..

*ist tyme lepak gn familynye masa kt jom heboh at kuantan..

shiki said...

ayohhh..takutnye nak kawen.. TT^TT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...