Thursday, September 29, 2011

:: Spontaneous Thursday # 9 ::

Views
Assalamualaikum....Haluuu,Cik Ross in the blog!!!

Bila dah kerja,ada gaji..berikan sedikit gaji kita kepada ibubapa walaupun nilainya kecil kerana setiap pemberian yang kita beri kepada ibubapa kita..ia adalah berkat!

Keberkatan daripada Allah dan doa daripada ibubapa kita untuk anaknya.

Nilai yang sedikit tapi,'pulangannya' amat berbaloi2.

InsyaAllah....



Wednesday, September 28, 2011

:: Wordless Wednesday # 12 ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!


Sekian,Wassalam...




:: Segmen : Saya Nak Baca Belog Awak ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Mood nak join segmen dah datang menyerang!!!Hahahhahhaaa...

Nak join??!!



- klik banner -

Tarikh tutup 1 October 2011, list belog akan dikeluarkan 2 October 2011.OK?!!!

"Motif segmen : Aku nak baca belog korang, kalau belog best aku buat jadi bloglist kat belog aku :)"...kata pemilik blog ni.

So...jom3....terjah!!!


Tuesday, September 27, 2011

:: Wardah Alisya: Pencarian bermula! ::

Views
Assalamualaikum....Haluuu,Cik Ross in the blog!!!

Dah lama tak join segmen bloglist...

Hari ni tetiba datang mood nak join plak.


- Klik banner untuk join -

Korang kena cepat sebab bila dah cukup 50 orang yang join,penyertaan akan ditutup.

So...jom join!!


Thursday, September 22, 2011

:: Review Blog # 3 : Blog Pilihan ::

Views
Assalamualaikum.....Haluuuuu,Cik Ross in the blog!!!

Sorry sangat2 sebab lama tak review blog yang ada dalam senarai bloglist saya ni.Kebelakangan ni sangat sibuk sikit.So,tak ada masa nak review.Hhuhuuhuu..


~Mencari Ketenangan Yang Hakiki~

- blog ini kepunyaan Fahz -


i love my old times..

- blog kepunyaan Muhamad Nazreen -


Sila la terjah blog dorang ni..hehehe...



:: Spontaneous Thursday # 8 ::

Views
Assalamualaikum.....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Sesungguhnya Allah telah memberi dan mengaturkan yang terbaik bagi setiap hamba2Nya.

Oleh itu,janganlah kita sebagai hambaNya merungut dengan apa yang kita perolehi.

Bersyukurlah dengan segala nikmat yang kita ada.

Sekian,Wassalam.....


Wednesday, September 21, 2011

:: Wordless Wednesday # 11 ::

Views
Assalamualaikum...Haluuuuu,Cik Ross in the blog!!!





Sekian,terima kasih.

Wassalam.

Adiossssss...




Tuesday, September 20, 2011

:: Masa Sekolah Dulu...Selalu.... ::

Views

Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Pagi ni macam nak imbau semula kisah kenangan masa di sekolah dulu.

Masa sekolah dulu,apa yang selalu korang buat di sekolah??

Kalau saya,saya selalu tolong cikgu bawakan buku2 atau beg cikgu ketika cikgu sampai di sekolah atau nak masuk kelas.( ni bab baik la kan...)

Kemudian,time rehat pulak..beli nasi lemak dan makan bersama kawan2.Lepas tu,merayap ke koperasi beli gula2 untuk makan dalam kelas ketika cikgu mengajar sebab mengantuk.Nak mengelak daripada tertidur.

Kalau bab mengantuk ni,mesti la disebabkan subjek yang diajar adalah bukan dalam katogeri kegemaran ataupun cikgu yang ajar tu sangat2 membosankan korang!!( Dah la subjek yang bosan..cikgu pulak tak hensem/cantik,pastu dah tua,nak dekat pencen,rambut pun dah putih je...lagi la bertambah faktor untuk menguap seluas2 mulut dalam kelas!!Korang pun mesti sama jugakkan?!!hahahahhaaaa )

Nak mengorat pakwe..saya ni sekolah perempuan semua.Nak mengorat cikgu lelaki,semuanya dah bertunang,berkahwin..dan bercucu..ish3...( punah semua harapan!!hahahaaa )

Tapi,still ada simpan perasaan kat sorang guru ni.Selalu usha dia dari jauh!!( hahahaa..Tetiba gatai pulak!!)

Macam lawak je bila teringat semua ni.Hehehheee....

Apa2 pun,itu la kenangan dan saat manis untuk kita imbau bila dah melangkah ke alam pekerjaan.


p/s-Aaarrrrgggghhh..saya rindu zaman sekolah!!!



Thursday, September 15, 2011

:: Spontaneous Thursday # 7 ::

Views
Assalamualaikum....Haluuu,Cik Ross in the blog!!!

Jangan jadi orang yang hanya bijak berkata2, dan mengkritik orang tapi diri sendiri tidak seperti yang dikatakan!

Ibarat cakap tak serupa bikin!!

Fikir2kan....



Wednesday, September 14, 2011

:: Wordless Wednesday # 10 ::

Views
Assalamualaikum.....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!




Sekian,wassalam...



Wednesday, September 7, 2011

:: Review Blog # 2 : Blog Pilihan ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Blog pilihan saya minggu ini adalah....


- Pn. Sheila -



- mrs pink -




:: Wordless Wednesday # 9 ::

Views
Assalamualaikum...Haluuu,Cik Ross in the blog!!!



Sekian,terima kasih....

Adiiioooosss...Wassalam!!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...