Friday, August 12, 2011

:: Rindunya Zaman Kegemilangan Dulu ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Bila bulan Ramadhan aje,mesti teringat masa sekolah2 dulu sibuk beli kad raya nak bagi pada kawan2 baik.Hehehee..

Dan bila dah habis zaman sekolah pulak,dok depan rumah tunggu posmen lalu.Kot2 la dapat kad raya yang dipos oleh kawan2..hehehhee..

Tapi,itu adalah kenangan dulu.Kad raya memang menjadi amalan dan perkara wajib.

Ia berubah apabila adanya sistem pesanan ringkas ( sms )...semua pakat2 tak beli kad raya dah...hanya kirim sms aje untuk menghantar ucapan.

Kemudian,ia berubah kepada alam maya ni...dengan munculnya facebook..kad raya semakin dilupakan.


- Apa motif letak gambar aku ni?!!( konon2 sedang flash back la kan??! ) -


Buat kad sendiri,kemudian hanya tag kawan2 yang berkenaan.DONE!

Ada baiknya juga tak hantar kad raya ni...

1. Jimat kos membeli kad.

2. Jimat masa untuk ke pejabat pos.

3. Jimat kos membeli setem ( harga setem sekarang dah naik ye!! )

4. Confirm sampai apa yang mahu kita ucapkan ( sebab kalau pos,belum tentu kawan kita akan menerima kad yang dikirim. )

Tapi,itu semua pilihan korang la.Nak kirim kad raya atau sms atau tag aje kawan2 di facebook.

Cuma kad ni,ada sentimental value laaaaaa..hihihihihi..( touching skit! ).Nak2 pulak kepada pasangan yang sedang hangat bercinta!!Fuuuhhhh,lagi la kan..( konon2 romantik laaa..hehehehe )


p/s-korang dah dapat kad raya ke?!!








6 comments:

SoLy SoLicious said...

kad raya nostalgia kod.. hahah... best kot bile terima kad raya...sonok kemain :)

Cik RoSs said...

Yup!!!Memang sangat best la bila terima kad raya.hehhee

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

tapi nostalgia n nilai sentimental kad raya lagi kuat kut :)

Cik RoSs said...

Yup...sangat setuju!

cinnamon.com said...

salam,tahun ni saya berazam nak nak hantar kad raya,kat makcik2 saya,sbb makcik2 ni sensitif sikit kalau msg2 ni..tak gitu..

Cik RoSs said...

Wsalam...
bagus la kalau macam tu...
menjaga ukhwah... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...