Friday, August 26, 2011

:: " Segmen: Bloglist MerdekaRaya by Faridah Nazurah " ::

Views
Assalamualaikum...Haluuu,Cik Ross in the blog!!!


- Klik banner untuk join -


Jom kita meramaikan bloglist Faridah Nazurah ni...

Tarikh tutup,tidak dinyatakan...So,kena cepat sebelum terlambat!!






Thursday, August 25, 2011

:: KAD RAYA GUA UNTUK LU ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Korang...mai join segmen kad raya yang Cik Aish buat ni....!!



- Klik banner untuk join -

Kalau korang berminat nak join,pastikan ia sebelum 31hb.Ogos.2011 OK???


- Ni kad raya saya -

Kad raya ni saya tuju khas untuk semua blogger sebenarnya.Tapi,memandangkan Cik Aish macam ia dikhaskan kepada sesorang..so,saya tag kad raya ni untuk Cikji...

Cikji...
Terimalah kad raya pemberian saya ini..











Wednesday, August 24, 2011

:: Anda mahu doodle percuma? ::

Views
Assalamualaikum.....Haluuuuuuuu,Cik Ross in the blog!!!

Nak doodle percuma???

Mai la join GA ni...


- klik banner untuk join -

Tarikh tutup adalah pada 25.Ogos ni...

Cepat2 sebelum tutup!!






:: Wordless Wednesday # 8 ::

Views
Assalamualaikum...Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!



Sekian...Wassalam...





Tuesday, August 23, 2011

:: Review Blog # 1 : Blog Pilihan ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!


-Blog ini kepunyaan Noor Syaza Binti Zul -

* Simple blog

* Layout yang simple ( polka dot berlatarkan pink )

* Rasanya masih baru dalam jadi blogger sebab follower pun belum mencecah angka 300!




- Blog kepunyaan En.Bobo -

* Boleh dianggap blogger yang kreatif dan entri yang sangat2 menarik.


Sekian sahaja untuk malam ni.Nantikan blog yang akan saya terjah,ok??!!










Monday, August 22, 2011

:: Senarai Penuh Mereka Yang Join Bloglist Cik Ross ::

Views

Assalamualaikum.....Haluuuuu,Cik Ross in the blog!!!

Pagi ni,memang saya cuba untuk update senarai penuh mereka ( blogger ) yang sudi join segmen bloglist saya.

Tak sangka ada sambutan yang diberikan oleh blogger2 kepada saya.

Berikut adalah senarai blog yang akan berada dalam bloglist saya....

1. http://syazazul.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

2. http://imbobome.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

3. http://putributterflypunyablog.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

4. http://pinkaholicx.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

5. http://nurfahz85.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

6. http://bombay-913.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

7. http://fatin-95.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

8. http://bicarahatidia.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

9. http://miranis298.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

10. http://www.trioseposen.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

11. http://duniacikreen.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

12. http://bilakukatacinta.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

13. http://diari-fana.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

14. http://aifamania.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

15. http://azumylini.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

16. http://myezatulakmar.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

17. http://aquarestsadrenalin.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

18. http://nurfariniminhalina.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

19. http://secantikhati.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

20. http://pari2cumel.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

21. http://greenywinky.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

22. http://namasayanini.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

23. http://sha-myheart.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

24. http://chocolatelove196.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

25. http://zuzuzulaikha.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

26. http://mishnurlin.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

27. http://ciksprings.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

28. http://deelicious97.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

29. http://puncakparis.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

30. http://munirahcheahmad.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

31. http://smallgirlwithbigstomach.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

32. http://nieysah-hanisah.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

33. http://duniafantasicra.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

34. http://gen2merah.blogspot.com/2011/08/segmen-bloglist-cik-ross.html

35. http://cikji.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

36. http://aisyahhumaira99.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

37. http://mizzchokie.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

38. http://komokkomokkertas.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

39. http://sesuciembunpagi-nukilaninsanbiasa.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

40. http://musicbrilliant.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

41. http://namasayasiti-missct.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

42. http://www.mejuez.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

43. http://wagurlz89.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

44. http://faridahnazuahthesinge.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

45. http://eddydce.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

46. http://sipujangga89.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

47. http://kasutselipar.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

48. http://masteronedproduct.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

49. http://lystra-lily.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

50. http://anamizukaito.blogspot.com/2011/08/saya-mahu-join-bloglist-cik-ross.html

51. http://ninieazriena91.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

52. http://linochiaki.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

53. http://dayahiedaya.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

54. http://eawiz-skyline.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ros.html

55. http://appleijau90.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

56. http://gamalsdaughter.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

57. http://piccioneb-blu.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

58. http://anisasniza.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

59. http://adi27mac1990.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html
60. http://nanurinos.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

61. http://lisasuke.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

62. http://linochiaki.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

63. http://gadisceriadominic.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

64. http://sweetycollection.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

65. http://bulblish.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html


Huuuiissshh,ramai gak ye yang join.Terima kasih banyak2 kepada mereka yang sudi join bloglist saya ni ye....!!!

So,di antara 65 blogger yang join ni..saya akan memilih beberapa blog untuk senarai TOP BLOGLIST.

InsyaAllah akan saya usahakan secepat mungkin untuk membuat pemilihan tersebut!!









:: Segmen : Saya Mau Join Bloglist Cik Ross Dah TAMAT ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuuuu,Cik Ross in the blog!!!

Macam yang korang tau,malam tadi tepat jam 12 tengah malam..segmen bloglist saya telah TAMAT.


So,nanti akan saya update kan bloglist yang menjadi TOP BLOGLIST pilihan saya dan bloglist2 yang lain...ok?!!

Dan segmen mencari blogger sekampung pula saya panjangkan tarikh penyertaan sehingga 28hb.Ogos.2011.


- Klik banner untuk join -


So,korang masih ada masa lagi untuk join..







Thursday, August 18, 2011

:: Segmen Mencari Blogger Sekampung ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Tiba2 saya rasa macam nak cari blogger yang sekampung dengan saya.hehehhe..

Korang pun leh je join walaupun bukan sekampung dengan saya.Mana la nak tau kot2 ada terjumpa semula kawan lama yang telah terpisah ( dulu2 main pondok2 / kawin2 sama2...hehhehe )



Cara untuk join segmen ni mudah je...

1. Follow blog saya??! ( suka hati korang la..tak ada paksaan pun!! )

2. Copy paste banner di atas.

3. Buat entri yang hanya korang letak...

Contoh : -

* Nama blogger : Cik Ross

* Tempat asal : Taiping,Perak.

* Tempat menetap sekarang : Taiping,Perak.
( aku memang dok sini je!!Dah kawin,baru tukaq..hahhaha )

4 . Dah siap entri,link kan ke dalam kotak komen saya ni.


Tarikh tutup penyertaan adalah 22hb.Ogos.2011 jam 12 tengah malam!





p/s - Segmen akan TERBATAL jika penyertaan tidak melebihi 10 orang :'(








:: Spontaneous Thursday # 6 ::

Views
Assalamualaikum....Haluuu,Cik Ross in the blog!!!

Kalau kita marah untuk masa 1 minit,
kita akan kehilangan rasa gembira untuk masa 60 saat!!




Wednesday, August 17, 2011

:: Giveaway Raya By Miss Nadya ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Haaaaa..kan saya dah cakap!!Sekarang ni saya sedang ada mood nak join segmen/GA yang dibuat oleh blogger2.

La ni nak join GA pulok...hehhehhee..

- Klik banner untuk join -

GA ni saya nampak daripada blogger Niera ( kredit to her )

Tarikh tutup GA ni adalah pada 18hb.Ogos jam 12 tengah hari.So,cepat2 la korang join yeeeeee...





:: Saya Nak Join Bloglist Lily ::

Views
Assalamualaikum....Haluuu,Cik Ross in the blog!!!

Sekarang ni saya sedang datang mood nak join bloglist..So,saya join bloglist Lily ni bila ternampak entri dari blog iMBobo ( kredit to him )!!!



- klik banner untuk join -

Jom korang,cepat join sebab ia akan tutup secara auto bila dah cukup 30 orang!!







:: Wordless Wednesday # 7 ::

Views
Assalamualaikum.....Haluuu,Cik Ross in the blog!!!



Sekian....Terima kasih,Wassalam!!




:: "SEGMEN JOM KENAL DAN TAMBAH RAKAN BLOGGER" ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Ini adalah kali kedua saya join "SEGMEN JOM KENAL DAN TAMBAH RAKAN BLOGGER" yang di buat oleh Ezad ye.

Ok,tak mau mengarut banyak2..


- Klik banner untuk join -


- Nama panggilan Blogger :: Cik Ross
- Tarikh mula berblog :: 5hb.September.2009
- Rakan blogger terkini :: 309 orang
- Target tambah rakan blogger :: 15 orang


Kalau korang nak join,sebelum jam 11 malam ini.OK???!!




Monday, August 15, 2011

:: Contest Aku + Kawan ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Sejak dua menjak ni...tetiba pulak rajin join segmen,contest dan GA...ish3...( Pasai pa tak tau la!!Mood nak join tu datang macam ribut pulok!!hehehehe )

So,kalau korang berminat nak join contest gambar ni....adalah dialu2kan la sangat2 ye!

Tarikh tutup contest ni adalah pada 16hb.Ogos.2011 ( esok la weeiii!!!Apasal pulok la aku lambat nampak contest ni??!!ish3... )


- Klik banner untuk join -


So,gambar pilihan yang saya pertaruhkan untuk join contest ini adalah......

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Jeng....Jeng....Jeng......



Gambar ni semasa majlis perkahwinan kawan saya zaman sekolah rendah dulu ( masa zaman kanak2 riang Ribena la katakan!! )

Suka sangat2 gambar ni sebab kami semua ( kawan2 ) yang ada dalam gambar ni dapat berkumpul dan berjumpa semula setelah sekian lama terpisah!!

Last jumpa masa usia 12 tahun.Lepas tu..dah tak jumpa dah!!Gambar ni di ambil ketika usia kami 26 tahun ( 2010 ).Haaa..ce kira,berapa lama kami tak jumpa????!!!

Orang yang saya nak TAG untuk turut serta adalah....

Cikji

mishnurlin








:: GA Duit Raya Dari Niera ::

Views
Assalamualaikum....Haluuu,Cik Ross in the blog!!!

Nak duit raya???

Kalau nak,jom join GA ni...!!

- Klik banner untuk join -

Saya suka tengok blog Niera ni sebab cumei je...Terutama tang ais krim ( shoutbox ) tu...!!heheheheeee..

Tarikh tutup GA adalah pada 21hb.Ogos ( pindaan terserah kepada admin la yeee )

Mangsa TAG saya adalah....

Cikji






:: JOM JOIN FIRST GIVEAWAY gulagulapelangi ::

Views
Assalamualaikum.....Haluuuuuu,Cik Ross in the blog!!!

Jom kita memeriahkan first GA daripada gulagulapelangi ni....!!

Best oooo..GA cik gulagula ni...Rugi rasanya kalau korang tak join!!



TIGA jenis hadiah yang saya teringin sangat2 adalah...

1. Beg tangan

2. Kasut

3. Top up RM 60


Cik gulagula ni suruh saya tag 2 orang rakan untuk join.Mangsa tag saya adalah...

iMBobo

CikJi


Tarikh tutup adalah pada 12hb.Sept ( 11.59 mlm )







:: "STEP 2 SEGMEN SIMPLE : TEMA WARNA SAMA DENGAN SAYA" ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuuu,Cik Ross in the blog!!!

Malam tadi saya berkesempatan untuk join segmen yang Nasz buat.Seperti dia cakap,ada kesinambungan segmen selepas segmen malam tadi.



Rupanya,saya kena nyatakan TEMA WARNA blog yang lain dengan blog saya.

Macam yang korang nampak dengan mata korang tu,TEMA WARNA blog saya adalah colourful + polka dot.

So,di pagi ni before saya melelapkan mata sekejap..sempat la saya mencari tema warna blog yang sama dengan saya..

Mereka adalah....

1. http://gadisgula-gula.blogspot.com/2011/08/segmen-simple-nasz-cari-blog.html

2. http://nurhamizahraihan.blogspot.com/2011/08/segmen-simple-nasz-cari-blog.html

3. http://namasayasiti-missct.blogspot.com/2011/08/segmen-simple-nasz-cari-blog.html

4. http://umiwalidkusayang.blogspot.com/2011/08/segmen-simple-nasz-cari-blog.html

5. http://twinkeeisnabilah.blogspot.com/2011/08/segmen-simple-nasz-cari-blog.html

Daripada 76 blogger yang join..hanya 5 sahaja yang sama tema saya??!!ish3...







Sunday, August 14, 2011

:: "SEGMEN SIMPLE : NASZ CARI BLOG" ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

NasZ mencari blog??!!


- Klik banner untuk join -

Kalau korang nak tahu apa yang di cari oleh segmen NasZ ni...pegi la terjah blog dia!!

Tarikh tutup : 14hb Ogos 2011 (11.59 malam)!!!







Saturday, August 13, 2011

:: Jom Join Bloglist Miss Nadya ::

Views
Assalamualaikum...Haluuuuu,Cik Ross in the blog!!!

Bloglist again??!huh!!!!

Jom join......

Tarikh tutup segmen bloglist ni adalah pada 14hb.Ogos jam 12 tengah hari..

- Klik banner untuk join -

"Miss Nadya,saya nak masuk dalam blogger cun!!hehehhee.."( sebab saya tahu,setiap makhluk ciptaan Allah semuanya cun2 belaka!! )


p/s-nampak segmen ni daripada ninie ( kredit to her )







:: "#3 GIVEAWAY SIMPLE : DOMO ITU MILIKKU" ::

Views
Assalamualaikum...Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Rajin sungguh ye En.Naser ni buat GA...

Kali ni dia dah kali ke-3 dia buat GA...( bagus betul kan?! )

- klik banner untuk join -

So,korang kena cepat sebab Tarikh tutup : 13hb Ogos 2011 (pukul 11.30 malam) dan result akan keluar pada 14hb Ogos 2011 (12.00 tengah malam).

Jom kita sama2 memeriahkan GA En.Naser ni...!!





:: Seminggu Sebelum Tamat ::

Views
Assalamualaikum...Haluuu,Cik Ross in the blog!!!


- Klik banner untuk join -


Mereka dah join bloglist saya...Korang bila lagi??

Update senarai terbaru mereka yang telah join bloglist saya.

Link1. http://mishnurlin.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

2. http://ciksprings.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

3. http://deelicious97.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

4. http://puncakparis.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

5. http://munirahcheahmad.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

6. http://smallgirlwithbigstomach.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

7. http://nieysah-hanisah.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

8. http://duniafantasicra.blogspot.com/2011/08/saya-mau-join-bloglist-cik-ross.html

Masih ada masa seminggu lagi untuk korang nak join.So,apa tunggu lagi?!!!Cepat2...












Friday, August 12, 2011

:: COLLECTION BLOGLIST MATE SAYA BULAT ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Marilah kita memeriahkan bloglist "mate saya bulat" ni.Beri support sesama blogger...OK?


- klik banner untuk join-

Sekian....




:: Rindunya Zaman Kegemilangan Dulu ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Bila bulan Ramadhan aje,mesti teringat masa sekolah2 dulu sibuk beli kad raya nak bagi pada kawan2 baik.Hehehee..

Dan bila dah habis zaman sekolah pulak,dok depan rumah tunggu posmen lalu.Kot2 la dapat kad raya yang dipos oleh kawan2..hehehhee..

Tapi,itu adalah kenangan dulu.Kad raya memang menjadi amalan dan perkara wajib.

Ia berubah apabila adanya sistem pesanan ringkas ( sms )...semua pakat2 tak beli kad raya dah...hanya kirim sms aje untuk menghantar ucapan.

Kemudian,ia berubah kepada alam maya ni...dengan munculnya facebook..kad raya semakin dilupakan.


- Apa motif letak gambar aku ni?!!( konon2 sedang flash back la kan??! ) -


Buat kad sendiri,kemudian hanya tag kawan2 yang berkenaan.DONE!

Ada baiknya juga tak hantar kad raya ni...

1. Jimat kos membeli kad.

2. Jimat masa untuk ke pejabat pos.

3. Jimat kos membeli setem ( harga setem sekarang dah naik ye!! )

4. Confirm sampai apa yang mahu kita ucapkan ( sebab kalau pos,belum tentu kawan kita akan menerima kad yang dikirim. )

Tapi,itu semua pilihan korang la.Nak kirim kad raya atau sms atau tag aje kawan2 di facebook.

Cuma kad ni,ada sentimental value laaaaaa..hihihihihi..( touching skit! ).Nak2 pulak kepada pasangan yang sedang hangat bercinta!!Fuuuhhhh,lagi la kan..( konon2 romantik laaa..hehehehe )


p/s-korang dah dapat kad raya ke?!!








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...