Saturday, July 30, 2011

:: Segmen 3 Jam Je ::

Views
Assalamualaikum...Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Wooooooo...cepat2,3 jam aje ni..... ( Alamak,dah hampir ke waktu tamatnya!!8malam-11malam )


- Klik banner untuk join -

Gile la segmen yang Tia buat ni.huhuhuhuuu...memang kalut la nak buat entry macam ni punya cepat!!! ( kes dera dah ni!!huhuhuuuu )

Kredit to Nadirah ( sebab dapat segmen ni daripada dia!! )



Thursday, July 28, 2011

:: Spontaneous Thursday # 3 ::

Views
Assalamualaikum...Haluuu,Cik Ross in the blog!!!

Orang yang jahat sudah tentunya jahat.Tapi,orang yang baik...belum tentu baik.

Dan,musuh tidak bererti 'musuh',tetapi...sahabat,belum tentu dia menjadi sahabat yang diharapkan!!

Fikir2kan.......



Wednesday, July 27, 2011

:: Wordless Wednesday # 4 ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!




Sekian.....Adiosssss..Bye3...Wassalam!!







Tuesday, July 26, 2011

:: Segmen : Mari Cari Kembar Blogger ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Hari ni baru ada masa nak join segmen yang dibuat oleh Cik Najihah ni..huhuhuhu.Nasib masih belum terlewat!!

Bagus betul idea Cik Najihah ni.Nak cari kembar blogger melalui tarikh lahir.


- Klik banner untuk join -

Tarikh lahir saya adalah 21hb.Disember.1984

So..kepada korang yang nak join adalah dialu2kan.Tapi sebelum jam 12malam ni tau!!!



Thursday, July 21, 2011

:: 3 Tahun Sudah..... ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Antara sedar dan tidak sedar...sudah 3 tahun ( 21hb.Julai.2008 - 21hb.Julai.2011 ) arwah opah pergi meninggalkan kami.

Hanya yang tinggal adalah kenangan2 bersama arwah.


- Gambar kenangan masa raya tahun 2005 -


Cepat sungguh masa berlalu.....

Kami semua merindui arwah opah dan atuk ( opah paling dirindui sebab atuk telah kembali ke Rahmatullah lebih awal iaitu 15hb.Nov.1991 )

Banyak kenangan bersama arwah opah.Yang paling tak boleh kami semua ( anak,menantu dan cucu ) tak boleh lupa adalah 'air tangan' arwah opah!!

Arwah opah sangat suka memasak!Walaupun dia tak sihat...tapi,dia akan sedaya upaya memasak untuk anak menantu dan cucu2nya makan.hehehe..( sebab tu kasih kami lebih kepada arwah opah )

Aaarrgghh..di saat akhir pemergiannya,saya sempat berjumpa dengan arwah.

Memohon maaf dan dia juga berpesan kepada saya supaya berdoa agak dia cepat sembuh.

Semuanya masih segar dalam ingatan.

Hanya kenangan menjadi pengubat rindu.

Dan hanya doa yang dikirim untuk mengubati rindu ini.

Al-Fatihah untuk rohnya di sana.Semoga tenang dan damai di sisiNya.




:: Spontaneous Thursday # 2 ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Setiap kata2 adalah doa!

Doa itu adalah permintaan.

Permintaan yang akan Allah tunaikan.

Oleh itu,berkata2 la perkara yang baik2...

Sekian.......



Wednesday, July 20, 2011

:: Wordless Wednesday # 3 ::

Views
Assalamualaikum.....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!




Sekian....adios...bye3!!







Sunday, July 17, 2011

:: Segmen : Terjah Blog Newbie ::

Views
Assalamualaikum...Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!


- Klik banner untuk join -

Segmen:Terjah Blog Newbie ni tutup pada jam 12 malam ni tau!!Cepat2...jangan lambat!!


"MOH LE KITE TERJAH DAN KASI GEGO BLOG DEME"

Entri terbaik pilihan saya adalah :: Salah Ke,Orang Gemuk Jatuh Cinta?



:: Pengacara Majalah 3 Dah Selamat Bergelar Isteri ::

Views
Assalamualaikum....Haluuu,Cik Ross in the blog!!!

Tahniah kepada personaliti tv3,Nurul Shuhada Nurul Ain yang telah selamat bergelar isteri orang.

Akhirnya sampai sudah jodoh dia ( jodoh saya??!Masih menunggu saat itu )


Link- Saat menyarungkan cincin ( kredit to Ohbulan ) -


- Ciuman sayang daripada suami ( kredit to Ohbulan ) -


- Pengantin baru ( kredit to Ohbulan ) -


Ishhh,tengok orang kawin ni...rasa macam tak sabar je nak bergelar pengantin!!Hehehee..



Saturday, July 16, 2011

:: Gambar Pre Wedding Pengacara Majalah 3 ::

Views
Assalamualaikum....Haluuu,Cik Ross in the blog!!!

Saya sebenarnya suka sangat tengok Nurul Shuhada Nurul Ain ( Personaliti TV3 ).

Dia tu comel..sweet je.Tambah2 bila dia bercakap.Petah sungguh!!

So,sedang saya blogwalking tadi..ternampak la entri daripada Encik Nakal gambar pre wedding pengacara Majalah 3 tu.


- Kredit to Encik Nakal -


Memang sangat2 cantik dan lawa,kan..gambar pre wedding dorang ni??

Kalau korang nak tengok video pre wedding Nurul ni..pegi la klik kat blog Encik Nakal ye!!

Video tu memang sangat2 sweet dan menarikkkkkk...Tak tipu tau!!!

Cepat pegi tengok!!

Lepas ni,boleh la korang buat macam ala2 video pre wedding Nurul dan Amir ( pasangan ).



:: Aku Blogger Negeri Perak ::

Views
Assalamualaikum.....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!


- Klik pada banner untuk join -


  1. Taiping
  2. Bukit Larut dan Zoo Taiping ( Night Safari )
  3. Mee Udang,Kuew Tiau ( DOLI ), dan Ikan Pekasam
  4. Maahad Al-Khair Lil-Banat,Kamunting Taiping ( SPM 2001 )


P/s - Thanx Eiyna ( sebab nampak segmen ini daripada blog dia!! )




Thursday, July 14, 2011

:: Segmen Jom Kenal Dan Tambah Rakan Blogger ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Nak tambah kenalan dan rakan blogger??

Jom kita join "Segmen Jom kenal Dan Tambah Rakan Blogger"

Sebenarnya saya ternampak entri segmen ini daripada eiyna ( kredit to her..and thanx dear ).

Bila saya klik kepada entri dia ni,saya tertarik untuk join segmen ni.

So,tanpa berlengah saya klik pada banner tersebut.


- klik banner untuk join -


Syarat2 untuk segmen ni senang dan sangat2 la ringkas.

Hanya maklumkan beberapa butir penting sahaja seperti di bawah...

- Nama panggilan Blogger :: Cik Ross
- Tarikh mula berblog :: 5hb.September.2009
- Rakan blogger terkini :: 187 orang
- Target tambah rakan blogger :: 10 orang

Kalau korang nak join...harus cepat,sebab segmen ni akan ditutup pada jam 10 malam ini ( 14hb.Julai.2011 )

So,apa lagi....cepat2!!!



:: Spontaneous Thursday # 1 ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Setiap apa yang berlaku kepada setiap insan,ada hikmahnya yang sukar untuk kita nampak/lihat.

Oleh itu,bersabarlah dan muhasabah diri.....

Sekian.....



Wednesday, July 13, 2011

:: Wordless Wednesday # 2 ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!



- kredit to khasiatbuah.com -



Bye2....Adios....Sekian...Wassalam...



Thursday, July 7, 2011

:: Marilah Kita Sama2 Berdoa,Memohon KepadaNya ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

" Ya Allah ampunilah,sayangilah,maafkanla​h,bermurah hatilah & hapuskanlah apa2 yg Engkau ketahui dari dosa kami.Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui apa2 yg kami sendiri tidak tahu.Sesungguhnya Engkau Yg Maha Tinggi lagi Maha Pemurah "


p/s - ini adalah doa ketika saie di antara lampu2 hijau.



Elok dan sangat sesuai juga untuk kita amalkan di dalam doa harian kita selepas solat.










Wednesday, July 6, 2011

:: Wordless Wednesday # 1 ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!





Sekian...Adios...Bye2...







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...