Saturday, May 28, 2011

:: Cite Kartun Yang Korang Layan Masa Kanak2 Dulu ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuu,Cik Ross in the blog!!!

Petang ni ( time maghrib daaa... ) saya tonton kartun Doraemon di ntv7 saluran ceria anda,tetiba datang idea nak post entri ni.


Masa saya kecil2 dulu memang sangat2 suka dan wajib menonton kartun Doraemon ni.Kalau berkumpul ramai2 dengan sepupu2,kartun ni la jadi pilihan.

Sampaikan ada seorang sepupu saya hafal lagu tema Doraemon ni..hahahahaa.Pastu siap berangan kalau la wujud Doraemon tu,alangkah bagusnya!!Senang nak buat permintaan!!hehehehee...

Betapa kuatnya pengaruh Doraemon ni kepada kanak2 macam kami ni ( cite dulu la ni...sekarang ni,masing2 dah besar.Ada yang dah jadi mama orang pun!! )

Korang pulak,masa zaman korang jadi kanak2 riang...apakah kartun pilihan hati korang yang membuatkan korang setia di depan tv untuk menontonnya??!!




6 comments:

cikji said...

sinchan !!! comel n nakal :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

sayani pon memang peminat setia doraemon dulu.. tapi ape yang saya pelik... bile la doraemon, nobita dan kawan2 nye nak jadi remaja ek :) hahaha

nisa1069 said...

haha. i do remember cartoon kanak-kanak i yang wajib dulu is Tom and Jerry. Balik jer dr sekolah, mintak mak pasang Tom and Jerry kat VCD. haha. kalao tak dapat nangis. Then, selalu lambat pergi sekolah agama tengok cerita Tom And Jerry ni. Hehe. -Nysa Sarah-

Cik RoSs said...

Cikji :: hehehehee..memang nakal!!

Cik RoSs said...

Topimagine :: hahahahhaaaa....alamak,kenapa saya tak pernah terfikir macam tu ye???hahahhahaha :P

Cik RoSs said...

Nisa1069 :: hehehehhee...ooohhh,macam tu pulak!!
Dasyat la tu sampai nangis2..ehhehehee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...