Wednesday, March 9, 2011

:: Kalau Korang Ingat Lagi..... ::

Views
Assalamualaikum....Haluuuuuuuuuu,Cik Ross in the blog!!

Tiba2 saya teringat dan mula rasa macam nak buat entry ni aje.Kalau korang ingat la kan,dulu2 masa tahun 1999 ( masa tu saya sekolah di tingkatan tiga,tahun nak ambil exam PMR ) sangat famous dunia chatting ni.

Dulu kalau nak chatting,kena join iRC Chat sangat2 la popular.Kalau dah join chatting ni kena join room 'kampung'..'surau'...dan lain2 lagi la.




Sekarang,kalau nak chatting..guna YM ( Yahoo! Messenger ) ,Skype,dan lain2 lagi ( sangat banyak ruangan chatting zaman sekarang )



Lagi satu,dulu2 hanya popular dengan laman sosial Friendster dan MySpace aje...Tapi,sekarang ni Facebook adalah laman sosial paling popular dan boleh dikatakan dalam ranking pertama dunia.

Apa2 pun,setiap tahun akan berubah kemajuan internet.Kalau nak ikut peredaran semasa,memang tak terkejar.

Tahun2 akan datang ( zaman anak cucu cicit kita ) macam2 laman sosial dan kemudahan internet yang lebih maju dan moden lagi.Entah2,dalam tandas ada kemudahan wifi dan iPad percuma...sambil 'termenung' boleh online...ehhehee..



4 comments:

khaifaiz said...

khai tak pernah jmpe la kak ros semua tu. Dulu buta huruf pasal internet ni

Cik RoSs said...

hihihihii..ye ke??!!
errmmm..tak p kafe cyber ke??!hihihihi

Ainnur Afiffah :) said...

ym ,skype tawu lah .HAHA

Cik RoSs said...

yang tu agak popular...
ada lagi macam2...meebo la..
macam2 la lagi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...