Tuesday, March 1, 2011

:: Bila Cinta Kamu Di Reject ::

Views
Assalamualaikum...Haluuuuuu..Cik Ros in the blog!!

Ini adalah entry kedua untuk 1hb.Mac.2011.Tiba2 pulak saya terfikir untuk menulis enrty ini.Saya tahu,agak ramai yang pernah cintanya ditolak terutamanya sang pencinta lelaki.Betul tak??


Pastinya korang kecewa bila perasaan cinta korang kepada seseorang di tolak.Tidak dinafikan kerana penolakan cinta ini korang akan menjadi pendendam kepada orang yang korang jatuh cinta tu.

Susah untuk korang menerima hakikat yang si dia dipuja langsung tiada perasaan terhadap korang.Hati siapa yang tak sakit kalau di tolak cintanya.Betul tak??

Tapi,korang seharusnya bersikap profesional dan jangan menunjukkan yang korang sedang kecewa setelah ditolak.Di sini saya ingin share sedikit sebanyak cara2 untuk korang menangani masalah dan perasaan korang bila kena reject.

# Ceriakan diri korang!!Keluar dengan kawan2 dan cari lebih ramai kawan baru supaya di dalam ramai2 kawan tu,korang akan jumpa mr.right/mrs.right korang!

# Cuba fikirkan yang si dia bukanlah pasangan yang sesuai dan serasi dengan korang.Ada yang lebih baik,serasi dan sesuai dengan korang,yang korang masih belum menjumpainya.

# Bersikap selamba dengan orang yang korang ngorat tu.Buat macam tak ada apa2 yang berlaku!( apa kau kesah?!! )

# Jangan sesekali berdendam dengan mereka yang menolak cinta korang!!Sebab ini akan menampakkan yang korang tu memang syok gile dengan dia.Lagi la dia tambah2 berlagak ( perasan bagus )

# Buktikan kepada orang yang reject korang tu,yang korang boleh jumpa pasangan yang lebih bagus daripada dia!!

# Jangan lupa,hidup mesti diteruskan kerana masih ramai orang yang setia dan senantiasa menyayangi korang!!Seperti family korang,kawan2 korang....

Haaaa,cuba korang buat tips2 yang saya bagi tu..Semoga berjaya!!!Yeeeaahhh...


2 comments:

nelly said...

Cinta direject ? belum pernah lagi...hehe

RoSeS said...

kalau belum pernah tak apa....
tapi kalau u yang reject pernah tak??hihihihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...